Reuring In Wonen!
Maakt van uw huis een thuis
Openingstijden

Maandag   Op afspraak

Dinsdag     9.00 uur tot 17.30 uur

Woensdag  9.00 uur tot 17.30 uur

Donderdag 9.00 uur tot 17.30 uur

Vrijdag       9.00 uur tot 17.30 uur

Zaterdag    10.00 uur tot 16.30 uur

Zondag      Gesloten

Adres en route

 

Boterdijk 124, 1424NJ  De Kwakel 

In de kleur mint is de route aangegeven vanaf de N196 afslag Meerwijk-West en in paars is de route vanaf de N196 afslag De Kwakel aangeven.

N196 afslag Meerwijk-West

Vanaf het kruispunt N196-Watsonweg (Bij de brandweerkazerne) volgt u de borden Meerwijk-West. U neemt de derde afslag Rechts, de boterdijk op. U vind ons aan de rechterzijde van de weg na ongeveer 500 meter.

N196 afslag De Kwakel

U volgt afslag De Kwakel tot het centrum van De Kwakel. In het centrum vind u een paar winkels en een kerk. Hier gaat u linksaf de Boterdijk op. Onze winkel vind u na ongeveer 1 km aan uw linkerhand

Adres en contact gegevens

 

Reuring In Wonen!

Boterdijk 124

1424 NJ  De Kwakel

 

tel. 0297-565934

reurings@kabelfoon.nl

www.reuringinwonen.nl

Mobiel Richard 06-51577295

Mobiel Annette 06-30424334

plooivormen

Plooivormen voor gordijnen.

Hieronder treft u voorbeelden aan van de diverse plooisoorten.
De plooi is afhankelijk van uw wensen en de gebruikte stof.
Om het mooiste restultaat te krijgen, laat u zich in de winkel voorlichten over de eigenschappen van de stof en de plooi. Wij hebben vele voorbeelden hangen, zodat u een goed beeld kunt krijgen van het effect, de mogelijkheden en onmogelijkheden. Al onze gordijnen zijn geprijsd incl. standaard confectie. Standaard confectie is met een vlinderplooi, 8 cm band, verstelbare haak en op maat gemaakt.

Enkele plooi

Kies je voor een enkele plooi dan kies je voor een minimale plooivorming voor het raam en daarmee voor het kleinste pakket aan de zijkant als de gordijnen geopend zijn. Bij een enkele plooi is de plooitoeslag tussen de 180% en de 200%, waardoor er minder stof gebruikt wordt dan met ander plooisoorten. Een overweging voor de enkele plooi zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het dessin van een kinderkamergordijn beter tot zijn recht komt met een enkele plooi of een streven naar minder stofverbruik i.v.m. de kosten. Echter, is een gordijn hoger dan 200 cm of is de stof wat stugger, dan heeft een dubbele plooi een mooier resultaat. Dus hoe hoger en stugger het gordijn, des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen. Een enkele plooi ziet er strak uit en volstaat prima voor een kinder of slaapkamer. Voor een woonkamer adviseren wij vaak een dubbele plooi of een enkele plooi met retour, omdat deze vormen een rijkere uitstraling hebben.

Enkele plooi met retourplooi

Eigentijds en eigenzinnig is deze enkele plooi. De klassieke enkele plooi krijgt ineens iets bijzonders doordat in de ruimte tussen de plooien een extra plooi wordt aangebracht. Door deze extra plooi vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte en een mooie plooival. Op de normale plooitoeslag moet 25% extra stof gerekend worden en het gordijn moet 10% breder dan de rails worden in verband met terugloop. Gordijnen met een retourplooi worden onder de rails gehangen, maar nog mooier zijn ze onder een railroede. Extra chic wordt deze confectievorm bij het gebruik van 12 cm hoog gordijnband in combinatie met een uni geweven stof.

 

Dubbeleplooi / Vlinderplooi

Een dubbele plooi ook wel vlinderplooi genoemd, kan gebruikt worden voor bijna ieder type gordijnstof. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam. Een vlinderplooi heeft 200% - 250% stof nodig ten opzichte van de railsbreedte. De verzorgde uitstraling van de vlinderplooi maakt dat dit de meest gebruikte plooisoort is, dit is dan ook de reden dat wij deze als 'standaard' confectie hebben gekozen. De prijzen bij ons in de winkel zijn altijd incl. deze standaard confectie.

 

Vlinderplooi met retour

De vlinderplooi kan net als de enkele plooi met een retour gemaakt worden. Groot voordeel is dat met meer stoftoeslag gewerkt kan worden en dat gordijnen mooier vallen. De retourplooi zorgt er ook voor dat het pakket compacter wordt.

 

Tripleplooi

Een drie dubbele plooi is een variant op de dubbele plooi en heeft een stofbehoefte van 250% tot 300%. Deze plooi is heel geschikt voor dunne vitrages of wanneer u meer privacy wil bij een een inbetweengordijn. Een andere variant hierop is de dubbele vlinderplooi. Ook de driedubbele vlinderplooi valt onder de standaard confectie.

 

Dubbele vlinderplooi

Een bijzondere plooi van ons atelier is de dubbele vlinderplooi. Deze is zeer geschikt voor vitrages, omdat op deze manier extra toeslag kan worden verwerkt en de vitrage nog royaler hangt.

 

 

Schuifzoom of spangordijn

Deze hebben boven of boven en onder een zoom waar een roede door gestoken kan worden. Deze plooivorm wordt vooral op deuren en draai/kiepramen gebruikt.

 

 

Wavegordijn

Het wave gordijn is een van de weinige nieuwe ontwikkelingen in de gordijnconfectie, maar wel een die de moeite waard is. Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail. Voorwaarde is wel dat de stof kamerhoog is, soepel valt en liefst met een loodveter gemaakt is. De Wave heeft Prachtige strakke plooien, die in een strak interieur goed tot zijn recht komen. Stofbehoefte is 200% - 300%, dit is afhankelijk van de plooidiepte en runnerafstand. Over het algemeen gebruiken wij 250% plooitoeslag.

 

 

Gordijn op ringen

Bij ingeslagen ringen wordt het gordijn geconfectioneerd als rechte lap, waarbij in het verstevigde hoofd van het gordijn zeilringen worden geslagen. Deze gordijnen hangen nonchalanter en de plooitoeslag zit meestel tussen de 150% en 180%. Nadeel is dat plooiafstanden vaak ongelijk is na het openen of sluiten van de gordijnen. Indien je van een regelmatige plooival houdt is het wavegordijn een beter alternatief.

 

terug naar de beginpagina van gordijnen

terug naar de startpagina