Vloeren
vakkundig gelegd door onze eigen stoffeerders
Een vloer kiezen

Moderne vloeren, zoals PVC stroken en laminaat hebben met elkaar gemeen dat ze eenvoudig in onderhoud zijn. Om een goede vloer te kiezen is het fijn iets meer over deze vloeren te weten. Er valt veel over te vertellen en iedere situatie is anders. Daarom geven wij in de winkel passende adviezen. Van alle vloeren hebben we stalen groot, heel groot of klein in huis. Voelen, zien en informatie zijn belangrijk om de juiste vloer te kiezen. Daarna mag u de stalen ook altijd mee naar huis nemen om daar bij uw eigen meubelen te kijken of ze nog net zo mooi zijn als in de winkel.

 

De PVC stoken vloer is veelzijdig en heel praktisch in gebruik. Ideaal bij vloerverwarming en goed egale ondergrond. De ideale vloer voor nieuwbouw. In een bestaande woning is het vaak noodzakelijk de vloer te bewerken en geschikt te maken voor de pvc stroken.

 

Een prachtige vloer zijn de pvc stroken op MDF basis met click. Het omschrijft zich het makkelijks als pvc strook op de laminaat basis plank. Deze vloer is voorzien van een of twee kurklagen waardoor een goed warmte en geluidsisolatie ontstaat. Deze vloer is ideaal voor het leggen van een nieuwe vloer in een bewoond huis of een kantoor dat in bedrijf is. Het is namelijk niet nodig om te egaliseren en de hele vloer in een keer te leggen. Ander voordeel is dat dit een zwevende vloer is en daardoor kleine oneffenheden in de ondergrond kan opvangen.

 

Laminaat blijft een mooi product, iets minder duur dan PVC maar net zo duurzaam. Met een goede ondervloer is laminaat geschikt voor appartementen. De vele mooie dessins zijn soms niet van echt hout te onderscheiden, maar dan wel veel makkelijker in onderhoud.

 

Er zijn natuurlijn nog meer mogelijkheden, maar kom eens naar de winkel en ervaar wat uw ideale vloer is.

 

terug naar vloeren

terug naar het startpagina

 

Laminaat

Laminaat komt in vele soorten (en maten). Voor ieder huis is er een betaalbare laminaat in vele dessins. Van prachtige houtstructuren tot steenpatronen. Wij hebben en royale collectie van betaalbare, eenvoudig, maar ook bijzondere dessins. Laminaat is te zien op groot staal, die u altijd mee naar huis mag nemen om thuis te beoordelen.

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Hierop komt het motief. Daarop structuurlaag en slijtlaag.
Kwaliteit van laminaat is voor een groot deel afhankelijk van de basis HDF-plaat en van de afwerklaag. De afwerklaag zorgt voor bescherming van het patroon en voorkomt overmatig krassen.

Laminaat is zeer geschikt voor bestaande huize. Oneffenheden in de vloer worden bij laminaat door het product zelf geëgaliseerd. De vloer kan dan altijd mooi strak verwerkt worden.

terug naar de pagina vloeren

terug naar het begin


PVC stroken vloer

 

Een moderne nieuwe vloer, die comfortabel zacht en onderhoudsvriendelijk is.

Of je nu houdt van een robuuste en wat doorleefde uitstraling, van elegantie, van strak en eigentijds of van speels.


Met Novilon PVC stroken en Beautifloor PVC stroken kun je alle kanten op. En hoef je je nergens druk om te maken. Niet om de buren, want je vloer is geluidvriendelijk. Niet om strenge winters of warme zomers, want de vloer neemt de omgevingstemperatuur aan. Dat betekent dus altijd een aangename temperatuur aan je voeten. Niet om je kinderen, je hond of een wijnglas dat omvalt, want ongelukjes veeg je zo met een doekje weg. Niet om stoelpoten want die laten geen afdrukken achter. En al helemaal niet om de levensduur van je vloer. Want een PVC stroken vloer is er op gemaakt om er jaar in jaar uit stralend uit te blijven zien.

Kijk bij onze leveranciers voor een impressie van de mogelijkheden:

Beautifloor pvc stroken

Novilon pvc stroken

terug naar Vloeren

terug naar Startpagina


Tapijt

Wij hebben nog altijd een royale collectie tapijt onder ander van Ambiant, Parade en Interfloor. Zo zorgen we er voor dat er voor iedere wens en iedere situatie een passende vloerbedekking hebben. Trap stofferen, een woonkamer, slaapkamer of kantoor. Alles kan door onze vakbekwame stoffeerders gelegd worden.

Tapijt heeft comfort verhogende eigenschappen. Het voelt altijd warm en zacht aan.  Schoonmaken van tapijt is ook eenvoudig als een paar basis regels in de gaten houd.  Regelmatig stofzuigen zorgt dat de pool mooi omhoog blijft staan en dat vuil geen kans krijgt om zich vast te zetten.  Mocht u eens morsen of een vlek hebben, dan geld als eerste het vuil te verwijderen met  stofzuiger of als het vloeibaar is met een lepel eraf te scheppen.  Daarna kunt u indien gewenst het resterende vocht opdeppen met een handdoek (niet wrijven).  Nog wat nadeppen met een met water vochtig gemaakte doek laat de laatste restjes verdwijnen.  Ga niet met allerlei huismiddeltjes aan de slag. Ze doen vaak meer kwaad dan goed.  Als het niet met water en een droge handdoek te verwijderen is raadpleeg een deskundige.  De leverancier van uw tapijt of een erkend schoonmaakbedrijf weten hoe iedere vlek en tapijtsoort het beste te behandelen is.

Van tapijt kunnen ook de mooist karpetten gemaakt worden.  Op iedere maat is mogelijk en vele type afwerkingsmogelijkheden maken een huiskamer helemaal af.

Wilt u meer informatie over tapijt? Kijk op de website van alles over tapijt

Tapijt en vloerverwarming als hoofdverwarming.

Deze twee gaan goed samen!  Lees hier meer over inhet artikel:Tapijt en vloerverwarming als hoofdverwarming.

Ondertapijt

Over het algemeen raden wij ondertapijt aan.  Vooral op de trap zorgt ondertapijt voor minder slijtage en minder geluidsoverlast (voor de buren. Ondertapijt isoleerd en verlengt de duurzaamheid van tapijt. Een uitzondering is vloerverwarming.  Voor een optimaal rendement van de vloerverwarming raden we ondertapijt af. 

Matrialen

Veel gebruikt zijn de polyamide garens. Dit zijn sterke garens voor tapijten in frisse kleuren.  Polyamide is vuilafstotend en veerkrachtig waardoor tapijt lang zijn frisse uiterlijk behoud.  Dit matriaal komt een grote hoeveelheid van structuren en prijsklasses. Nog altijd belangrijk is het wol. Wol is van nature vuilafstotend en heeft prachtige kleuren met een hele natuurlijke uitstraling

terug naar de pagina Vloeren

terug naar het begin

naar onderhout tapijt

Marmoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking van enkele millimeters dik. Het is een natuurproduct zonder verende eigenschappen en heeft een grote indrukvastheid. Het heeft als voornaamste bestanddeel lijnzaadolie en als aanvulling daarop kurk of houtmeel en hars op een rug van jute. De naam komt van de Latijnse woorden Linum (vlas) en Oleum (olie). Er bestaat een variant met een marmerachtige textuur, genaamd "marmoleum". Marmoleum, Forbo's meest bekende vloer. Een klassieke vloerbedekking met het nog steeds moderne marmereffect.

Meer marmoleum beleven:

Meer weten over marmoleum, dan kunt u hier de online folder inzien.

terug naar startpagina

terug naar vloeren

PVC laminaat vloer

De nieuwste trends in vloerbedekking biedt Vinylcomfort een nieuw concept voor zwevende vloeren met pvc stroken op de basis van laminaat, en dat is een grote stap voorwaarts ten opzichte van verlijmde en andere vloeren.
Een zelfde basis als laminaat, maar met een pcv-stook als toplaag. Uitermate comfortabel, snel te leggen d.m.v. click-verbinding.   Groot voordeel is dat er minder eisen aan de ondervloer gesteld kunnen worden en er schoon en snel gewerkt kan worden.   Dit in tegenstelling tot de pvc-stoken-vloer hoeft er niet geegaliseerd en gelijmd te worden.

Bent u op zoek naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook eenvoudig te installeren en onderhouden is? Dan is een Beautifloor klik vinyl vloer de perfecte keuze voor u. Tevens voor mensen met een allergie zijn deze vloeren zeer geschikt. De vloeren zijn namelijk antibacterieel, antistatisch en vrij van schadelijke stoffen. Door het vuilafstotende karakter kunt u de vloer makkelijk schoonhouden met een stofzuiger of door deze lichtvochtig te reinigen met de daarvoor beschikbaar Beautifloor onderhoudsproduct.

De Beautifloor klik vinyl vloeren zijn tevens geluiddempend en warmte isolerend, wat zorgt voor een verhoogd woongenot. Al met al biedt Beautifloor u een prachtige vloer die zorgt voor jarenlang woonplezier. Door de prachtige houtdessins, voorzien van een houtnerfstructuur, is het net alsof u een houten parketvloer in uw woning heeft liggen. Beautifloor klik vinyl vloeren zijn niet alleen geschikt in woon- en slaapkamers, maar ook goed voor installatie in keukens, kantoorruimten, winkels en zelfs restaurants. Afhankelijk van de toepassing, ontvangt u ook nog eens vijf tot twintig jaar garantie bij aankoop van een Beautifloor klik vinyl vloer.

Meer informatie? Kijk eens op site van Beautifloor.

terug naar startpagina

terug naar vloeren


Vinyl

Een vertrouwd product, dat de afgelopen jaren een enorme innovatie heeft ondergaan.
   Prachtige dessins worden perfect afgemaakt met relief en zijdeglans finishings.  

Vinylvloeren zijn zeer stille vloeren,    want in tegenstelling tot laminaat of hout vermindert bij vinyl zowel omgevingsgeluid, doorgifte van geluid als ook het contactgeluid aanzienlijk.    Daarbij zijn vinylvloeren ook nog eens mooi, gunstig geprijst, gemakkelijk in onderhoud en oersterk.   

Vinylvloeren zijn comfortabele vloeren. Ze voelen altijd warm en zacht aan.     

Vinylvloeren zijn sterk en duurzaam door de uitstekende slijtlaag.    Tevens zijn  een aantal kwaliteiten voorzien van een antisliplaag.   

Vinylvloeren zijn budgetvriendelijk.  

Vinylvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en hebben een geluidsisolatie van 10db zonder extra ondervloer.    Daardoor zijn vinylvloeren uitermate geschikt voor appartementen met vloerverwarming.  

Vinylvloeren zijn bovendien bijzonder mooi en zorgen voor jarenlang woonplezier.        

Kijk ook eens bij onze leveranciers naar de vele mogelijkheden.

   Forbo Novilon en  interfloor vinyl

terug naar startpagina

terug naar vloeren


Schoonloop zone

Schoonloopzones
Wanneer u zo min mogelijk vuil in huis wilt hebben, dan geeft een mat binnen gecombineerd met een mat of rooster buiten heb beste resultaat.  
-Buiten:  Buiten het huis vormt de buitenmat de eerste linie tegen vuil. Het schraapt het grove vuil van de schoenzolen voordat men binnen komt. Een rubberringmat, een ijzeren rooster of schraapmat zijn prima tegen zand, bladeren en grond.
- Binnenmat :  Binnen ligt een binnenmat die vocht en het fijnere vuil van de schoen schraapt. Hoe groter deze mat hoe meer vuil en vocht geabsorbeerd wordt.
Wij hebben de merken Coral, Ambiant en Beautifloor.

Meer informatie vind u bij onze leveranciers Coral en bij Ambiant

ga terug naar startpagina

ga terug naar vloeren


Onderhoud tapijt

Stofzuigen, het dagelijks onderhoud.

Door dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week de vloer te goed te stofzuigen behoud u langer het mooi uiterlijk van uw tapijt.    Hoeveel u moet zuigen is afhankelijk van de situatie.    Een tapijt in een druk gezin met veel inloop heeft echt dagelijkse aandacht nodig op de looppaden.   Stofzuigen voorkomt dat eventueel vuil verder in het tapijt gelopen worden en daarna moeilijker te verwijderen is.   Vooral zand kan schade aanrichten.

Door de schurende werking van zand moet deze op ELKE vloer zo snel mogelijk verwijderd worden.

  

Periodiek onderhoud, de citin-diepreiniger

  

Een keer per jaar met de citin diepreiniger het tapijt onderhouden zorgt voor een krachtige opfrisbeurd van het het tapijt.    De citin-diepreiniger wordt ook wel de Champoraller genoemd.

     

Met deze methode wordt diep uit het tapijt stof en zand opgezogen met vocht.    De pool krijgt hierdoor weer volop kans om zich op te richten en net zo belangrijk: Het tapijt is weer helemaal hygienisch.

     

hardnekkige vlekken grootonderhoud    Eens in de twee tot drie jaar is het goed voor het tapijt om het te laten reiniggen door een professionele tapijtreiniger

  

vlekken

Vlekken altijd zo snel mogelijk handelen, maar wel op de juiste manier. Geen huismiddeltjes uitproberen!!!   Voor een goed resultaat kun je het beste de volgende stappen volgen.

  1. 1. Gemorste substantie zo snel mogelijk opscheppen met een lepel (van buiten naar binnen werken) of opdeppen met een handdoek.
  2. 2. Vlekken die in water oplosbaar zijn kun je verder uit het tapijt halen door een vochtige handdoek op de vlek te leggen   en deze te laten drogen.
  3. 3. Mochten er hierna nog vlekken te zien zijn dan kunnen deze met specifieke vlekkenverwijderingsmiddelen verwijderd worden.
  4.  

In de winkel hebben wij de producten van James staan met schema's voor welke vlek, welk middel gebruikt moet worden.

Kijk voor meer informatie op de site: Onderhoud James Vlekkensite

Vlekverwijderings tips!

Let op! Gebruik GEEN huismiddeltjes, zeephoudende schoonmaakmiddelen of huishoudelijke oplosmiddelen, maar tapijtreinigingsmiddelen of specifieke vlekverwijderaars voor tapijt!. NOOIT wrijven, deppen is beter. Wrijven veroorzaakt blijvende schade aan de vezel.  Heeft u niets bij de hand? Gebruik dan hooguit water. Laat tapijt na het reinigen altijd gewoon aan de lucht drogen.

Vlekken van chloor of kleurstoffen zijn soms niet te verwijderen. Deze vlekken zijn niet te verwijderen omdat de vezel definitief beschadig is. Tapijten kunnen over het algemeen niet tegen chloor. (Een uitzondering hierop zijn de Solution Dyed vezels, deze kunnen wel tegen chloor.) Maar ook vlekken van kleurstoffen of inkt of verf zijn soms niet geheel weg te krijgen.

terug naar startpagina

terug naar vloeren

terug naar tapijt